Spasticiteit of verlamming aan de voet

Spasticiteit en verlamming kunnen bepaalde klachten geven aan de voeten en benen. De gevolgen van spasticiteit en/of verlamming kunnen variƫren van lichte spierstijfheid tot permanente spierverkorting, oncontroleerbare beweging en gestoorde mobiliteit. Door verminderende mobiliteit van de voetgewrichten ontstaat vaak extra druk en wrijving. Dit heeft weer extreme eeltvorming onder de voorvoet met likdoornvorming tot gevolg.

De behandeling van een voet met spasticiteit en/of verlamming is erop gericht om het algemeen dagelijks leven te verbeteren. Behandeling van de gevolgen door mechanische stress ( druk en wrijving) kan door de medisch pedicure plaatsvinden.

Ten gevolge van de spasticiteit of verlamming kunt u onverwacht en ongecontroleerd reageren op overprikkeling. Het is mogelijk dat u de voet of het been onverwacht beweegt tijdens behandeling. Een dergelijke onverwachte beweging vergroot kans op verwonding. Ik als ervaren medisch pedicure ben getraind in het bieden van een zo veilig mogelijke behandeling. En bekijk per situatie wat het beste is.

pedicasa

“Jarenlang heb ik last gehad van mijn ingegroeide nagels aan mijn grote tenen. Na de behandeling heb ik nagenoeg geen pijn meer aan mijn tenen, ik kan dit iedereen aanbevelen.”