- Voetverzorgingstips

VOETEN VERDIENEN UW AANDACHT!!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.

U kunt te maken hebben met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingegroeide teennagels.

U kunt relatief aanvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van onderstaande tips.

                                                          

Uw voeten wassen.

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een "uitgedroogde" huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Beter is om uw sokken niet meteen aan te trekken, maar uw voeten de kans te geven om aan de lucht te drogen.

Luister naar uw voeten.

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Voorkom eelt en kloven.

Eelt onstaat meestal door druk, schoeisel kan hiervan de oorzaak zijn of de stand van uw voeten. Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt, komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen, met een open hiel, loopt. Hierdoor 'hangt' de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Meestal een echt zomerverschijnsel.

In de eeltrand op de hiel kunnen ook kloven ontstaan. Dan is de huid in de eelt ook nog gespleten.  Als voetverzorging kun je zowel voor de eelt als de kloven veeldoen om  het te voorkomen.

Let goed op bij het kopen van schoenen dat ze niet te klein of te smal zijn. En ook dat evt. naden geen last geven.

Verder regelmatig vijlen met een vijl/puimsteen op een droge huid (1 richting op!) en iedere dag uw voeten insmeren met een goede vochtinbrengende voetcrème.

Overigens: als er een te dikke/brokkelige laag eelt of echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen!
Dit voorkomt veel pijn!

 

Voorkom ingegroeide nagels.

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening – meestal aan de grote teennagel - die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

  • Druk door slecht passende schoenen,
  • Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie
  • Het verkeerd (te kort) knippen van nagels,

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Smeren met een voetcrème

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.

Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. In de zomer kan een crème/lotion met menthol prettig zijn. Dit houdt de voeten koel. Nadeel is dat de huid droger kan worden. Voor in de winter is het dan prettig om een crème/lotion met glycerine of petroleum te gebruiken. Deze zorgt weer voor een lekker zachte huid.

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels

Om schimmel te voorkomen is het verstandig om in openbare douches en zwembaden badslippers te dragen. Soms ontstaat schimmel ook door medicatie. Heeft u een schimmel aan huid of nagels opgelopen. Dan is het raadzaam om een middel te gebruiken met een antimycotica deze hebben een schimmelwerende (fungistatische) of schimmeldodende (fungicide) werking. Als u twijfelt neemt u contact op met uw huisarts of een pedicure.

Overige voetverzorging.Lees meer...  

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten


Koude voeten voorkomen? Minder pumps dragen!


Loop met uw blote voeten door het zand!
Cadeaubon!!

Leuk om iemand mee te verrassen en kennis te laten maken met een pedicurebehandeling. Mogelijk in elk gewenst bedrag. Wij zijn vandaag gesloten


maandag 08:00 - 17:00 & 18:30 - 21:30
dinsdag gesloten    
woensdag gesloten    
donderdag 18:30 - 21:30    
vrijdag 08:00 - 17:00    
zaterdag gesloten    
zondag gesloten    
Marinet Hoeks-Habraken
Van den Tillaartstraat 5
5571 KV BERGEIJK

T.  06-13039478
E.  info@pedicasa.nl
KvK nr.  17236844
BTW nr.  NL 143082826B01Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website