- Behandelingen

Behandelingen.

Als MEDISCH PEDICURE mag ik alle zogeheten risicovoeten behandelen, deze kunnen o.a. ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Ook heb ik de kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en vilt technieken. En gespecialiseerd in de Arkade methode.

                                                                  

Arkada Methode

Methode om ingroeiende nagels te reconstrueren. (Zie uitgebreidere informatie onder kopje Arkada Methode.)

 

Diabetische voetbehandeling

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Met mijn specialisatie diabetische voet, mag ik patiënten met Diabetisch behandelen.

Vanaf 2020 heb ik in mijn thuis praktijk geen contracten meer met de podotherapeuten voor de medisch noodzakelijke voetzorg bij DM. Waardoor ik in mijn praktijk thuis geen behandelingen meer kan doen voor de diabetische patiënten met Sims 2 en hoger die onder de vergoedingen binnen de ketenzorg vallen.

Op de locaties van Buchrnhornen https://www.buchrnhornen.nl in Eindhoven en MMC Veldhoven waar ik ook 2 dagen werk, kan ik deze behandelingen wel doen. De afspraken lopen dan wel via Buchrnhornen. 

Patiënten vallende onder Sims 0 en Sims 1 zorgprofiel 1 kunnen nog wel bij mij terecht in de thuis praktijk.

Reumatische voetbehandeling.

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen. In veel gevallen worden deze voetbehandelingen ook vergoed door de zorgverzekering.

 

Spasticiteit of verlamming aan de voet.

Spasticiteit en verlamming kunnen bepaalde klachten geven aan de voeten en benen. De gevolgen van spasticiteit en/of verlamming kunnen variëren van lichte spierstijfheid tot permanente spierverkorting, oncontroleerbare beweging en gestoorde mobiliteit. Door verminderende mobiliteit van de voetgewrichten ontstaat vaak extra druk en wrijving. Dit heeft weer extreme eeltvorming onder de voorvoet met likdoornvorming tot gevolg.


De behandeling van een voet met spasticiteit en/of verlamming is erop gericht om het algemeen dagelijks leven te verbeteren. Behandeling van de gevolgen door mechanische stress ( druk en wrijving) kan door de medisch pedicure plaatsvinden. 

Ten gevolge van de spasticiteit of verlamming kunt u onverwacht en ongecontroleerd reageren op overprikkeling. Het is mogelijk dat u de voet of het been onverwacht beweegt tijdens behandeling. Een dergelijke onverwachte beweging vergroot kans op verwonding. Ik als ervaren medisch pedicure ben getraind in het bieden van een zo veilig mogelijke behandeling. En bekijk per situatie wat het beste is.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik een orthese op maat maken die geschikt is om drukplekken te ontlasten, met name aan en tussen de tenen. 

 

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om tijdelijk directe verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet. 

Nagelbeugeltechnieken

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugel technieken. Dat betekent dat ik met behulp van diverse materialen een geschikte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te reguleren of in de juiste vorm te houden.

 

 

Nagelreparatie

Met behulp van gel, acryl of composiet ben ik in de mogelijkheid om nagels te repareren of trauma nagels/stootnagels te verlengen. Dit om pijnklachten te verminderen of te voorkomen. 

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.Cadeaubon!!

Leuk om iemand mee te verrassen en kennis te laten maken met een pedicurebehandeling. Mogelijk in elk gewenst bedrag. Wij zijn vandaag gesloten


maandag 08:00 - 17:00 & 18:30 - 21:30
dinsdag gesloten    
woensdag gesloten    
donderdag 18:30 - 21:30    
vrijdag 08:00 - 17:00    
zaterdag gesloten    
zondag gesloten    
Marinet Hoeks-Habraken
Van den Tillaartstraat 5
5571 KV BERGEIJK

T.  06-13039478
E.  info@pedicasa.nl
KvK nr.  17236844
BTW nr.  NL 143082826B01Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website