- Voet en Nagelproblemen

Voet en Nagelproblemen.

Eelt (callus).

 

Is een geelachtige halfdoorschijnende harde hoornmassa, welke ontstaat door druk en wrijving. Onder normale omstandigheden (normale eeltvorming) schilfert de hoornlaag met grote regelmaat af. Het verloren gegane dode materiaal wordt vervangen door nieuwe cellen. Deze processen houden elkaar in evenwicht. Echter onder invloed van diverse oorzaken o.a. druk, wrijving, zweet kan dit proces worden verstoord. We spreken dan van storende eeltvorming.

De behandeling van eelt bestaat uit het pijnloos verwijderen met behulp van een mesje en de frees. 

Likdoorn (clavus).

Een likdoorn is een eeltpit, een puntvormige eeltvorming die door druk van buitenaf steeds verder naar binnen geduwd wordt. Doordat de pit steeds dieper naar binnen dringt, kan hij een bloedvaatje aanboren, waardoor er een druppeltje bloed in komt en langzaam in de kleurstof overgaat. De pit kan tot bijna zwart worden. De buitenrand blijft lichtgeel. In de volksmond wordt dan vaak gesproken van een eksteroog. Wanneer de pit tegen een zenuwtakje drukt kan hij zeer pijnlijk zijn.

De oorzaak van het ontstaan van likdoorns is meestal het dragen van verkeerde schoenen of standafwijkingen van de voet en de tenen.

Er zijn verschillende soorten likdoorns o.a.:

De harde of gewone likdoorn (Clavus)

De weke likdoorn ( Clavus Mollus)           

De vaatlikdoorn (Vasculaire likdoorn)

De vaatzenuw likdoorn (Neurovasculaire likdoorn)

De zaadlikdoorn.

De meest voorkomende likdoorns zijn de harde of gewone likdoorns en de weke likdoorns. Likdoorns komen meestal voor op de bal van de voet, op de tenen, in de nagelwal en soms zelfs onder de nagel. De weke likdoorns vindt men tussen de tenen. De weke likdoorn kan bijzonder pijnlijk zijn.

De zaadlikdoorn is een speciaal type welke geen druk of irritatie nodig heeft om te ontstaan. Het zijn net kleine harde graankorreltjes, ze komen meestal in grote aantallen voor en zijn gemakkelijk te verwijderen.

In de regel worden likdoorns pijnloos verwijderd met behulp van een mesje en de frees.

De vaatzenuw likdoorn (Neurovasculaire likdoorn) daarin tegen, kan niet op de standaard manier worden verwijderd m.b.v. mes of frais. maar wordt behandeld middels een chemische pakking. De vaatzenuw likdoorn is de pijnlijkste van alle likdoorntypes.

Schimmelnagels (mycosenagel).

Schimmelnagels is een probleem van het grootste deel van de bevolking. U kunt ze overal op lopen zoals zwembaden, sauna's, hotels of simpelweg met het passen van schoenen. Even een gebrek aan weerstand en ze hebben u te pakken.

Er zijn verschillende therapieën om schimmelnagels te bestrijden. Extern d.m.v. druppels, te koop bij de pedicure of drogist, een regelmatig bezoek aan uw voetverzorgster. Zij verzorgt uw nagels zodanig dat de druppel goed zijn werk kan doen en uw nagel weer gezond uit kan groeten. Het vraagt wel enige discipline van u in de vorm van dagelijks consequent druppelen. Verder is bij uw huisarts een recept voor een medicijn verkrijgbaar, maar niet elke arts staat hier achter. Het werk dan ook niet altijd.

Hebt u zelf erge hinder van uw schimmelnagel, of wilt u 's-zomers met een teenslipper lopen, maar weerhoudt uw nagel u? Dan kan ik er een kunstnagel op maken met silvernitraat (antimycotisch)

Ingroeiende nagels (pseudo incarnatus).

Een ingroeiende nagel kan ontstaan door te krappe schoenen, stand van de voeten, verkeerd knippen van de nagels maar ook een voormalige schimmelnagel heeft de neiging tot ingroeien. 

Het is te verhelpen, maar knoei niet zelf, dan wordt het van kwaad naar erger. De nagel verwijderen bij de arts is in de meeste gevallen niet nodig, uw pedicure krijgt de nagel in de meeste gevallen weer helemaal goed. Eventueel met een nagelbeugel, vrijleggen van de nagel of arkada methode. (Zie kopje arkada methode)

Zwemmersexceem.

Zwemmers exceem / voetschimmel. Begint meestal tussen de tenen, kan daarna overgaan op de rest van de voet. Roodheid en schilfering aan de huid.  Gaat vaak gepaard met jeuk. Er zijn hiervoor goede gels of crèmes te koop. De pedicure kan hierin alleen adviseren.Cadeaubon!!

Leuk om iemand mee te verrassen en kennis te laten maken met een pedicurebehandeling. Mogelijk in elk gewenst bedrag. Wij zijn vandaag gesloten


maandag 08:00 - 17:00 & 18:30 - 21:30
dinsdag gesloten    
woensdag gesloten    
donderdag 18:30 - 21:30    
vrijdag 08:00 - 17:00    
zaterdag gesloten    
zondag gesloten    
Marinet Hoeks-Habraken
Van den Tillaartstraat 5
5571 KV BERGEIJK

T.  06-13039478
E.  info@pedicasa.nl
KvK nr.  17236844
BTW nr.  NL 143082826B01Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website